alt

Brokerage where Myths are born

Εισαγωγή

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου Μεσιτών WBN, από 19 – 22/10/11, στην Αθήνα.
Παρά τις δυσκολίες στις αφίξεις λόγω των παρατεταμένων απεργιών στο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, η σημαντικότητα του Συνεδρίου οδήγησε σε αποφασιστικότητα προσέλευσης: οι 170 Σύνεδροι από 65 χώρες, άρχιζαν να κατακλύζουν το Grand Resort Lagonissi από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου (!), ενώ οι τελευταίες αναχωρήσεις για τις πατρίδες τους έγιναν στις 24/10.

Χορηγοί

Οι επίσημες εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν την Τετάρτη 19/10 με το καθιερωμένο δείπνο που παρέθεσε το Δ.Σ. της WBN στους χορηγούς, τους οποίους καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Comergon και οικοδεσπότης Γιώργος Ζαφειρίου και ο Πρόεδρος της WBN Neil Morrison. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο τοπικός χορηγός κ. Ιωάννης Αθανασίου (Mapfre Assistencia).
Από ελληνικής πλευράς χορηγοί ήταν οι:
Chartis, μέγας χορηγός του Συνεδρίου, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Giuseppe Zorgno (Γενικό Διευθυντή Chartis Greece) και την κα. Μαργαρίτα Γκολφινοπούλου (Majors Accounts Manager) ως επίσης και από τα κορυφαία στελέχη εξ Ευρώπης & Αμερικής: Charlie Kitson (Senior Vice President Europe), Bob Percopo (Exec. Vice President) και Robert Beier (Channel Management Officer)
Allianz, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Κων/νο Βερτόπουλο (Τεχνικό Σύμβουλο)
Mapfre Assistencia, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ιωάννη Αθανασίου (General Manager) και από τον κ. Γιώργο Ευσταθίου (Υπεύθυνο Πωλήσεων)
Lloyd’s, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Enrico Bertagna (Head of Southern, Eastern Europe &Africa) και από την κα Μαριάννα Παπαδάκη (Γενική Διευθύντρια για την Ελλάδα και την Κύπρο)
Άλλοι χορηγοί του Συνεδρίου ήταν:
Chubb & Aegon Global Pensions (μέγα χορηγοί)
CNA, Zurich, OneBeacon, Navigators, ACE Group, Travellers, RSA, AVIVA, Milliman, XL Group, AXCO, MarshBerry, Vertafore, INI, Dempsey Partners, HanoverStone

Οι Εισηγήσεις των Συνέδρων

H MarshBerry, η μεγαλύτερη εταιρία συμβούλων των ΗΠΑ στο χώρο των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων, με την οποία συνεργάζονται οι 62 από τις 100 μεγαλύτερες μεσιτικές εταιρίες των ΗΠΑ, ανέπτυξε το θέμα «Organic Growth – Produce or Die», με εισηγητή τον Πρόεδρο της εταιρίας John Wepler.
Η Dempsey Partners, παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο των claims management και risk consulting, ανέπτυξε τις δραστηριότητες της εταιρείας και τις διαδικασίες επανείσπραξης, με εισηγητή τον John Dempsey, Managing Partner.
H HanoverStone, ηγέτιδα εταιρεία Risk Management Consulting & Services, ανέπτυξε τις νέες στρατηγικές ανάλυσης και διαχείρισης που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του σημερινών μεταβαλλόμενων κινδύνων, με εισηγητή τον John Kelly, Managing Partner.
H Milliman, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παροχής αναλογιστικών υπηρεσιών, ιδρυθείσα το 1947 με 53 γραφεία παγκοσμίως, ανέπτυξε το θέμα «Introduction to pricing» με εισηγητή τον Travis Grulkowski, Consulting Actuary.
H Chubb Insurance Group, με ιστορία μεγαλύτερη των 130 χρόνων, με 120 γραφεία σε 27 χώρες και 10.100 υπαλλήλους, ανέπτυξε το θέμα «Expanding your client Relationship to include A&H Coverage» με εισηγητή τον Michael Feighan, Vice President of Worldwide Underwriting.
Η Navigators Insurance Group, ένας παγκόσμιος ασφαλιστικός βιομηχανικός leader με ετήσια έσοδα πάνω από $1 billion, ανέπτυξε το θέμα «Life Sciences – Exposure from the Microscope to Market», με τις εισηγήσεις των Carl Bach (Senior Vice Presdient) και Μagnus Flyrin(Life Sciences Practice Europe).
H ΧL Group, ιδρυθείσα το 1986, ανέπτυξε το θέμα «Environmental Insurance: An International Insight» με εισηγητή τον Adias Gerbaud, Environmental Underwriter.
Η Aegon Global Pensions ανέπτυξε το θέμα «Overview: Worldwide Operations» με εισηγητή την Heleen Vaandrager, Regional Sales Director.
Η Chartis ανέπτυξε το θέμα «Current Energy Landscape» με εισηγητή τον Bob Percopo, Executive Vice President.
H Vertafore, πάροχος τεχνολογικών και πληροφοριακών λύσεων στην ασφαλιστική βιομηχανία με 15000 πελάτες και 500.000 χρήστες, μεταξύ των οποίων και όλα τα μέλη της WBN δια του συστήματος WBNet, παρουσίασε τις τελευταίες βελτιώσεις και επιπρόσθετες εφαρμογές στο WBNet, που είναι το εσωτερικό λογισμικό σύστημα της WBN, με εισηγητή τον Eric Snyder.
H AXCO πρωτοπόρος πάροχος της αγοράς σε θέματα Country Insurance Profiling - Marketing & Management, εισηγήθηκε τα «Country Benefit Profiles» με τον Tim Yeates, Director Business Development.
Σύντομους χαιρετισμούς απέδωσαν οι:
CNA δια του John Hennessy, CEO
Chubb δια του Chris Giles, Executive Vice President
Lloyd’s δια του Enrico Bertagna, Head of Southern, Eastern Europe& Africa
Chartis δια του Giuseppe Zorgno, Γενικό Διευθυντή Chartis Greece
Επίσης, θέματα ιδιαίτερου ασφαλιστικού ενδιαφέροντος παρουσίασαν τα μέλη της WBN Florian Karle, Andrew Sterngold, Alan Taylor, Ken Maw, Mike Barone, Cliff Caldwell, Andres Morales Carbo, Shaun Cooper.

Σημαντικό ενδιαφέρον είχαν και δύο πάνελ:

  1. «Impact of World Events on the Insurance Market», με συντονιστές τις Chartis, CNA & Chubb (C. Kitson, J.Hennessy & C.Giles)
  2. «Value Proposition, Independent to megabrokers», με συντονιστές τις Chartis, CAN, Zurich (R. Beier, J. Henessy)

Διαπιστώσεις

  • Το Πρόγραμμα των εργασιών του Συνεδρίου χαρακτηρίσθηκε από πλουραλισμό, επαγγελματισμό, εξειδίκευση και υψηλή ποιότητα, περιελάμβανε εισηγήσεις, μελέτες, ανακοινώσεις και διαπιστώσεις κορυφαίων στελεχών εταιριών που είναι «Leaders» και που κάλυψαν ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της ασφαλιστικής βιομηχανίας.
  • Το Συνέδριο αποτέλεσε χρυσή ευκαιρία για σύσφιξη των δεσμών των μελών της WBN, μια και ο κυριότερος στόχος ύπαρξης του δικτύου είναι τα Global Accounts και οι συνέργειες που απορρέουν από αυτό.  
  • Η προσφορά των εμπειριών και της τεχνογνωσίας… περίσσευε στις συνεδριακές αίθουσες, αντανακλώντας την ποιότητα εισηγητών.

Συμπεράσματα

Η πραγματοποίηση του Ετήσιου Συνεδρίου ενός διεθνούς δικτύου Μεσιτών Ασφαλίσεων όπως αυτό τής WBN που εκπροσωπεί 65 χώρες, με τα μέλη του να πραγματοποιούν ετήσια ασφάλιστρα που ξεπερνούν τα $ 22 δις (!!), αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μείζον γεγονός για την ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία, που τιμά την χώρα μας. Η Comergon, που εκπροσωπεί την WBN από το 2006, θεωρεί ιδιαίτερη τιμή την επιλογή της ως οικοδεσπότη / διοργανωτή του Ετήσιου Συνεδρίου του 2011 και πιστεύει ότι ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία, μια και όλοι οι σύνεδροι έμειναν κυριολεκτικά ενθουσιασμένοι από την οργάνωση, φιλοξενία και τις ελληνικές όμορφες στιγμές που μόνο η χώρα μας μπορεί να προσφέρει.

χορηγοί:

vendor partners:

special guests:

επικοινωνιακοί χορηγοί: